Recepty

Jahodový cheesecake!

Jahodový cheesecake!
Jahodový cheesecake!

Budeme potřebovat:

  • 100g celozrnných máslových sušenek
  • 50 g mandlových lupínků, které na sucho opražíme na pánvi
  • čtvrtky rozpuštěného másla
  • 500 g jahod, nebo případně jiného čerstvého sezónního ovoce
  • 4 plátky želatiny
  • 500 g nízkotučného hladkého tvarohu
  • 80 g třtinového cukru, nebo jiného sladidla podle vlastní volby. Gramáž vždy přizpůsobuji podle kyselosti ovoce.
  • 1 šlehačka

postup:

1, Na keksikovo – mandlový základ rozdrtíme keksíky pomocí dřevěného válečku. Použít můžete i obyčejnou skleněnou láhev, například od vína nebo mixér.

2, Zatím si na sucho opražíme na pánvi mandlové lupínky a rozpustíme máslo.

3, Keksikovu směs smícháme na pánvi s lupínky a máslem a hotovým základem vyplníme dno dortové formy. My jsme použili dortový kruh a talíř, abychom mohli dort rovnou na něm servírovat a nemuseli ji překládat. Základ zvykneme přitlačit skleničkou nebo lžičkou, abychom uhladily povrch. Zatímco si připravíme tvarohový krém, odložíme celou formu do chladničky.

4, Na krém utřeme 100ml šlehačky do tuha, zbytek ohřejeme v malém kastrůlku. Ale nepřivede ji do varu, pouze ji zahřejeme, aby byla vlažná.

5, Plátky želatiny namočíme na deset minut do studené vody, pak je vložíme do zahřáté šlehačky, kde se krásně roztají.

6, Tvaroh přimícháme do šlehačky a spolu s rozehřátou želatinou vymícháme do hladkého krému. Dosladíme cukrem podle potřeby.

7, Na keksíkový základ poklademe čerstvé ovoce a zalijeme hotovým krémem.

8, Zbývající jahody rozmixujeme ponorným mixérem na hladký krém a vidličkou zamícháme do tvarohového krému. Nemícháme příliš, pouze zlehka, aby tak vznikl mramorový efekt. Hotový dort dáme vychladit a ztuhnout do lednice na pár hodin.

Zdroj:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

P>

p>

p>

p> form> div> div> div>

More in Recepty

© 2019 Nekupujsito.cz