Budeme potřebovat:
- 1 šálek mléka
- 1,5 polévkové lžíci cukru
- 1/2 čajové lžíci vanilky 2-3 šálky ledu
- 5 polévkových a 1 čajová lžička soli
- 1 plastové kapsa se zipem
- 1 galonových plastový zipový mrazící vak
Postup: Smícháme mléko, vanilku a cukr do malého plastového sáčku. Sáček zazipovat a ujistíme se, že uvnitř není žádný vzduch. Smícháme lad a sůl do galonových plastového sáčku. Malý vak vložte do velkého plastového sáčku a pevně uzavřete. Kapsa důkladně protřepávejte přibližně 5 minut. Asi po 5 minutách uvidíte, že směs uvnitř menšího sáčku ztvrdla. Bez otevírání kapes nechte je odstát na talíři nebo ručníku ještě několik minut a uspořádejte led ve větším sáčku tak, aby obklopoval menší sáček.
Otevřeme sáček a vezmeme zmrzlinu z vnitřku malého sáčku. Konzumujeme okamžitě.
RSS