Recepty

bylinková sůl

bylinková sůl
bylinková sůl

Tato bylinková sůl rozzáří vaši dušenou zeleninu či naopak dodá příjemný kontrast zelenině grilované. Prospěje i tofu, pestu, rizotu a jídlům z hub. Nezapomeňte však, že používáte při vaření nejen bylinky, ale i sůl. Aby se vám nestalo, že posolíte dvakrát ?

sol_750_430

Co budete potřebovat:

  • 1/4 šálku kopru
  • 1/4 šálku petrželky
  • 2 PL tymiánu
  • 3 PL mořské soli

Vysvětlivky: PL = polévková lžíce, z bylinek odstraňte stonky, je lepší použít mořskou sůl pro její chuť a konzistenci.

Jak na to:

1. Velmi ostrým nožem posekejte bylinky nadrobno.

2. Nasypte na bylinkovou směs 1 lžíci soli a pokračujte v sekání, dokud se sůl zabudované do bylin a nezůstane vlhká.

3. Přidejte zbylou sůl, dále sekejte a zároveň promíchávejte směs.

4. Vysypte směs na velký mělký talíř a nechte vyschnout přes noc, nebo tak dlouho dokud zmizí veškerá vlhkost.

5. Sůl skladujte v uzavřené nádobě max 9-12 měsíců.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

P>

p>

p>

p> form> div> div> div>

More in Recepty

© 2019 Nekupujsito.cz