Tato bylinková sůl rozzáří vaši dušenou zeleninu či naopak dodá příjemný kontrast zelenině grilované. Prospěje i tofu, pestu, rizotu a jídlům z hub. Nezapomeňte však, že používáte při vaření nejen bylinky, ale i sůl. Aby se vám nestalo, že posolíte dvakrát ?
Co budete potřebovat:
- 1/4 šálku kopru
- 1/4 šálku petrželky
- 2 PL tymiánu
- 3 PL mořské soli
Vysvětlivky: PL = polévková lžíce, z bylinek odstraňte stonky, je lepší použít mořskou sůl pro její chuť a konzistenci.
Jak na to:
1. Velmi ostrým nožem posekejte bylinky nadrobno.
2. Nasypte na bylinkovou směs 1 lžíci soli a pokračujte v sekání, dokud se sůl zabudované do bylin a nezůstane vlhká.
3. Přidejte zbylou sůl, dále sekejte a zároveň promíchávejte směs.
4. Vysypte směs na velký mělký talíř a nechte vyschnout přes noc, nebo tak dlouho dokud zmizí veškerá vlhkost.
5. Sůl skladujte v uzavřené nádobě max 9-12 měsíců.
RSS